DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı

SATS, Gateway Services işini iki yeni iş birimi oluşturacak şekilde yeniden yapılandırdığını duyurdu: Singapore Hub ve Gateway Services Asia-Pacific. Bu yeniden yapılandırma, SATS’ın Singapur’a yatırım yapmaya devam ederken uluslararası varlığını artırarak yurt dışındaki büyüme fırsatlarını yakalama stratejik kararını yansıtıyor.

Mevcut Gateway Services CEO'su Bob Chi, Gateway Services Asia-Pacific CEO'su olarak yeniden atanacak. 1988'de SATS'a katıldığından beri Bob, Gateway Services’in yeteneklerini ve müşteri tabanını genişletmede önemli bir rol oynadı. Bob’un yeni görevi, havacılık endüstrisindeki derin deneyimi ve ağı sayesinde yurt dışında uzun vadeli değer yaratmayı hedefleyecek. Şu anda SATS Operasyon Direktörü olan Henry Low ise Singapore Hub CEO'su görevini üstlenecek. Her iki atama da 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Gateway Services işi, yolcu hizmetleri, bagaj hizmetleri, uçak hizmetleri, güvenlik hizmetleri ve kargo hizmetleri gibi güvenli, verimli ve zamanında havaalanı operasyonları için kritik olan yer hizmetlerini içeriyor.

Singapur ve Asya-Pasifik'teki Gateway Services işinin yanı sıra SATS, Amerika, Avrupa-Orta Doğu-Afrika-Asya (EMEAA) bölgesindeki Worldwide Flight Services (WFS) istasyonları aracılığıyla da bu tür hizmetler sunuyor. 2023 yılında SATS, Singapur merkezli şirketin 27 ülkede 215 istasyonluk küresel bir ağını sağlayan 1.8 milyar S$ değerinde bir anlaşmayla WFS'yi satın aldı.

Singapore Hub ve Gateway Services Asia-Pacific, farklı ve önemli pazar segmentlerinde büyümeyi hedefleyecek:

  • Singapore Hub, Singapur'un havacılık merkezi rekabetçiliğini artırmaya yönelik olacak. Bu birim, Singapur'un havaalanlarının (Changi Havalimanı, Seletar Havalimanı ve bu kapılardaki havacılık endüstrilerini kapsayan) mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını destekleme yeteneğini güçlendirecek. SATS’ın dünya çapındaki ağından yararlanarak, Singapore Hub, SATS'ın küresel yeteneklerini, uzmanlığını ve en iyi uygulamaları kullanarak operasyonel mükemmellik, performans artışı ve Singapur’daki havaalanı kullanıcıları için olumlu bir deneyim sağlayacak.
  • Gateway Services Asia-Pacific, SATS Grubu’nun APAC pazar payını artırmaya odaklanacak. Bu iş birimi, iştiraklerimiz, ortak girişimlerimiz ve iştiraklerimiz aracılığıyla Asya-Pasifik'teki denizaşırı havaalanlarındaki operasyonları yönetecek ve müşterilerimize tek tip bir hizmet sunmayı hedefleyecek.

SATS Başkanı ve CEO'su Kerry Mok, "Bugünkü duyuru, SATS’ın küresel bir çok uluslu şirkete dönüşme hedefini hızlandırma amacımıza uyumlu. Singapore Hub, Changi Havalimanı ve Singapur’un havacılık sektörünün devam eden başarısını sağlama taahhüdümüzü temsil ediyor. Henry liderliğindeki Singapore Hub ekibinin, havayolu müşterilerimiz, Changi Airport Group, Singapur Sivil Havacılık Otoritesi ve Ulaştırma Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde çalışarak Gateway Services’in mükemmellik ve ortaklık geleneğini sürdüreceğine güveniyorum," dedi.

Kerry ayrıca, "SATS Gateway Services’in Changi Havalimanı’ndaki havayolları ve müşterileri destekleme konusunda kazandığı itibardan gurur duyuyoruz. Gateway Services’i bugünkü haline getiren yıllarca süren yorulmak bilmeyen hizmetleri için Bob’a teşekkür ediyorum. Bob’un, Gateway Services Asia-Pacific’i uluslararası arenada pazar payını artırarak SATS için uzun vadeli değer yaratacak güçlü bir konuma getireceğine eminim," diye ekledi.