DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı DENTUROD Başkanı Şen’den THY’ye Sefer Artırma Çağrısı

Scandinavian Airlines (SAS), 1 Eylül 2024 itibarıyla resmen SkyTeam global havayolu ittifakına katıldı. Bu hamle, SAS'ın iflas sürecinden çıkışını tamamlamasının hemen ardından geldi ve havayolunun mali durumunu istikrara kavuşturmada önemli bir rol oynadı.

SAS tarafından yapılan açıklamada, "SAS müşterileri, SkyTeam’in geniş global ağı sayesinde 1.060'tan fazla destinasyona kesintisiz bağlanma avantajından yararlanacak. Bu, özellikle Afrika, Latin Amerika ve Karayipler gibi bölgelerde yeni fırsatlar açacak," denildi. Geçiş süreci, Air France-KLM ile yeni ortak uçuş anlaşmalarını ve gelecekte diğer SkyTeam üyeleriyle yapılabilecek olası ortaklıkları da içeriyor.

Bu stratejik hamle, Air France-KLM'nin SAS'ta yüzde 19,9 oranında kontrol dışı bir hisse satın almasıyla birlikte gerçekleşti. SAS’in daha önce bağlı olduğu Star Alliance’tan ayrılması, bu yeni ittifak değişikliğini zorunlu kıldı.

SAS Başkanı ve CEO’su Anko van der Werff, "SkyTeam'e katılmamız, küresel ağımızı genişletmenin ve benzer vizyona sahip havayolları ile işbirliğini artırmanın başlangıcıdır. Bu ortaklık, yolcularımıza daha fazla değer katacak ve küresel havacılık piyasasındaki konumumuzu güçlendirecek," şeklinde açıklama yaptı.

SAS, 28 Ağustos 2024’te ABD’deki Chapter 11 iflas sürecinden ve İsveç’teki benzer yeniden yapılandırma sürecinden başarıyla çıktığını duyurmuştu. Chapter 11 başvurusu, SAS'in birkaç yıldır yaşadığı mali zorlukları aşma çabalarının bir parçası olarak Temmuz 2022'de yapılmıştı.