Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yer alan 'Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı' iddiaları üzerine yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Açıklamada bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıktığı belirtildi.

"Turizmden 60 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz" "Turizmden 60 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz"

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Viranşehir sahilinde Afgan sığınmacılar Türk vatandaşlarına saldırdı' iddiası doğru değildir" açıklamasında bulundu.

DMM, yaptığı yazılı açıklamada olayın bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında yaşandığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"27 Temmuz 2024 tarihinde Mersin’in Mezitli İlçesi Soli sahilinde bir mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıkmıştır. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etmiş ve kavgaya müdahale edilmiştir. Kavganın tarafları gerekli işlemler için Tece Şehit Fırat Palamut Polis Merkezine götürülerek gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik paylaşımlara itibar etmeyiniz."