İngiltere'nin önde gelen havayolu şirketi Ryanair, bugün (10 Temmuz), Birmingham Havalimanı'na ilk uçuşlarını 1987 yılında başlatmasından bu yana Birmingham Havalimanı üzerinden 30 milyondan fazla yolcu taşıdığını duyurdu. Ryanair, Birmingham Havalimanı'nda faaliyet gösteren ilk düşük maliyetli havayolu şirketi olup, başlangıçta Knock'tan tek bir güzergahla başlayarak, şu anda Avrupa genelinde 17 ülkeyi birbirine bağlayan 50 güzergahlık bir operasyona genişlemiştir. Bu operasyon, Ryanair'in Birmingham'da konuşlandırdığı 7 uçakla desteklenmekte olup, bu da 700 milyon dolarlık bir yatırımı temsil etmekte ve 2400 yerel işi desteklemektedir.

THY, Göbeklitepe'de Üretilen "Dünyanın İlk Ekmeği"ni New York Uçuşunda İkram Edecek THY, Göbeklitepe'de Üretilen "Dünyanın İlk Ekmeği"ni New York Uçuşunda İkram Edecek

Bu yaz Ryanair, Birmingham Havalimanı'nda tarihinin en büyük uçuş programını gerçekleştiriyor; 50 güzergah üzerinde haftada 400'den fazla uçuşla, Agadir, Berlin, Budapeşte, Marakeş, Paphos, Paris, Sevilla, Tirana ve Valencia dahil olmak üzere 9 yeni güzergah sunuyor. Bu, müşterilere Yaz 2024 tatillerini düşük ücretlerle rezerve etme imkanı sağlarken, aynı zamanda Birmingham için değerli giriş turizmi sağlamaktadır.

Ryanair'in İletişim Başkanı Jade Kirwan şunları söyledi:

"Birmingham Havalimanı üzerinden 30 milyondan fazla Ryanair yolcusunu kutlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu önemli kilometre taşı, Ryanair'in Birmingham'a yönelik devam eden büyümesini ve yatırımını vurguluyor; bu yaz Birmingham Havalimanı'nda 7 uçakla operasyon gerçekleştiriyoruz - ki bu 700 milyon dolarlık bir yatırımı temsil etmekte ve 2400 yerel işi desteklemektedir.

Bu yaz Ryanair, Birmingham Havalimanı üzerinden tarihinin en büyük uçuş programını gerçekleştiriyor; Agadir, Berlin, Budapeşte, Marakeş, Paphos, Paris, Sevilla, Tirana ve Valencia dahil olmak üzere 50 güzergah üzerinde haftada 400'den fazla uçuş sunuyor. Gelecek yıllarda Ryanair'in düşük ücretli uçuşlarıyla Birmingham'dan milyonlarca yolcu taşıma fırsatını sabırsızlıkla bekliyoruz."