Rusya'nın resmi istatistik servisi Rosstat, ülkede ekonomi sınıfı uçak bilet fiyatlarının geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla ortalama yüzde 22,2 arttığını açıkladı. Bu artış, 2022 yılında yaşanan yüzde 15,6'lık bir önceki artışı takip etti.

Aralık ayı itibarıyla, ülke içindeki 1000 kilometrelik bir uçuş için ödenen ortalama bilet fiyatı 7 bin 600 ruble (86 dolar) olarak belirlendi. RBC gazetesinin haberine göre, 2023'teki bu artış, 2008 yılından bu yana kaydedilen en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. 2008'de uçak bilet fiyatları yüzde 30,9 artmıştı. Ancak, pandemi yılı olan 2020'de bilet fiyatlarında bir düşüş yaşanmıştı.

Havayolu şirketi temsilcileri, verilerle ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda, havacılık sektörünün yaptırımlardan en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini vurguladılar. Özellikle, 2023'teki yüksek artışın sektördeki zorlukları ve ekonomik belirsizlikleri yansıttığı belirtiliyor.

Lufthansa Grubu Orta Doğu Uçuş İptallerini Yeniden Uzattı Lufthansa Grubu Orta Doğu Uçuş İptallerini Yeniden Uzattı

Havayolu endüstrisi, 2020'deki pandemi nedeniyle dünya çapında seyahat kısıtlamaları ve talep düşüşleriyle zorlu bir dönem geçirmişti. Ancak, 2023'teki bu fiyat artışı, sektörün hala ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.