Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin batısındaki Kaluga bölgesinde bulunan Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri'ne bağlı Kozelskiy Birliği'nde silahlandırma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, nükleer saldırı kapasiteli kıtalararası balistik 'Yars' füzesinin fırlatma deposuna başarıyla yerleştirildiği belirtildi. Bu çalışmaların Rusya'nın stratejik nükleer kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artıracağı vurgulandı.

Açıklamada, askerler için gerekli altyapının oluşturulduğu ve yapılan çalışmalara dair görüntülerin paylaşıldığı ifade edildi. Nükleer saldırı kapasitesine sahip 'Yars' füzesinin savunma sistemlerine yakalanmadığı ve aynı anda 3 ila 6 arasında hedefi vurabildiği belirtiliyor.

İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti

Rusya Savunma Bakanlığı, bu açıklamanın yanı sıra 16 Kasım tarihinde de nükleer saldırı kapasiteli kıtalararası hipersonik "Avangard" füzesinin Orenburg bölgesindeki fırlatma deposuna yerleştirildiğini duyurmuştu. Bu gelişmeler, Rusya'nın stratejik savunma yeteneklerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü gösteriyor.