Rusya, dış politikada önemli bir adım atarak, dokuz ülkeyle daha vizesiz seyahat anlaşmaları yapmak için görüşmeler yürütüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı Başkanı Aleksey Klimov, bu gelişmeyi RİA Novosti ajansına verdiği demeçte duyurdu.

Vizesiz Seyahat Genişliyor

Aleksey Klimov, son dört yıl içinde Rusya'nın 15 ülkeyle vizesiz seyahat anlaşması imzaladığını ve bu anlaşmaların yürürlüğe girdiğini belirtti. Klimov, "Buna ek olarak, dokuz ülkeyle daha şu anda bu tür anlaşmaları müzakere ediyoruz" dedi. Klimov'un açıklamaları, Rusya'nın küresel düzeyde seyahat kolaylıklarını artırma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Emirates'ten Dubai'yi Ziyaret Edecek Tatilseverlere Özel Kampanya Emirates'ten Dubai'yi Ziyaret Edecek Tatilseverlere Özel Kampanya

65'ten Fazla Ülke ile Vizesiz Giriş

Harici'de yer alan habere göre, halihazırda 65'ten fazla ülkenin vatandaşları, vize formalitelerinin kaldırılmasına ilişkin anlaşmalar kapsamında Rusya'ya vizesiz giriş yapabiliyor. Klimov, vizesiz rejimin tek taraflı olarak tesis edilmesinin, dost ve tarafsız ülkelerin gözünde Rusya'nın dış politika güvenilirliğine zarar verebileceğini de vurguladı.

Tek Taraflı Vizesiz Rejimlerin Etkisi

Klimov, tek taraflı olarak vizesiz rejim uygulayan ülkelerin genellikle uluslararası arenada önemli bir rol oynamayan ve sahil turizmine sahip olan ülkeler olduğunu ifade etti. Bu tür uygulamaların, büyük ve stratejik öneme sahip ülkeler tarafından pek tercih edilmediğini belirtti.

Endonezya ve Hindistan ile Görüşmeler

Bu ayın başında Endonezya, Rusya ile vize rejimini iptal etmeyi düşündüğünü duyurdu. Ayrıca, geçen haftalarda Rusya İktisadi Kalkınma Bakanlığı Çok Taraflı İktisadi İşbirliği ve Özel Projeler Departmanı Başkanı Nikita Kondratyev, Hindistan'dan ilk vizesiz turist gruplarının 2025 yılında Rusya'ya gelebileceğini açıkladı. Bu açıklamalar, Rusya'nın Asya ülkeleri ile olan seyahat ilişkilerini güçlendirme çabalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.