Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin üç bölgesinde gece ve sabah saatlerinde Ukrayna ordusuna ait toplam 18 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Kiev rejiminin uçak tipi İHA kullanarak Rusya Federasyonu topraklarındaki tesislere yönelik terör saldırıları gerçekleştirme girişiminin engellendiği ifade edildi.

Görev başındaki hava savunma güçlerinin gece saatlerinde Belgorod bölgesinde 14 ve Kursk bölgesinde 2 İHA imha ettiği bildirildi.

Sabah saat 04.20 ilâ 06.20 arasında Kursk ve Oryol bölgelerinde 2 İHA’nın daha engellendiği belirtildi.
Kursk Vali Vekili Aleksey Smirnov ise Telegram paylaşımında, bölgede gece ve sabah saatlerinde 6 İHA ve 5 füzenin imha edildiğini yazdı. Smirnov vatandaşlara yere düşen İHA ve füze parçalarına yaklaşmama uyarısında bulundu.

Ukrayna ordusu neredeyse her gün Rusya’nın sınır ve merkez bölgelerine yönelik İHA ve füze saldırıları düzenliyor. Rus hava savunma güçleri tüm saldırıları başarıyla püskürtüyor.

Kursk bölgesinde Ukrayna ordusuna ait askeri teçhizat vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesinin sınır ilçelerinde Ukrayna ordusuna ait aralarında ABD yapımı Bradley olmak üzere çok sayıda askeri teçhizatın vurulduğunu duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Kursk bölgesinin sınır ilçelerinde Rus Lantset insansız hava araçlarıyla Ukrayna ordusuna ait ABD yapımı Bradley dahil dört zırhlı savaş aracının imha edildiği bildirildi.

Ukrayna'nın 5 bölgesinde hava saldırısı alarmı verildi Ukrayna'nın 5 bölgesinde hava saldırısı alarmı verildi

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos günü Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışma yaşanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesine saldıran Ukrayna ordusuna ait birlikleri kayba uğrattıklarını ve karşı operasyonun devam ettiğini duyurmuştu.

Ülkenin Sağlık Bakanlığı da Ukrayna askerlerinin bölgeye saldırısında 6'sı çocuk 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kursk Bölgesi Vali Vekili Smirnov ise Rusya-Ukrayna sınırında saldırılara uğrayan yerleşim birimlerinden sivilleri tahliye etmeye başladıklarını ve bölgeden bir günde yüzlerce sivilin tahliye edildiğini belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, güvenlik yetkilileri ile Kursk bölgesindeki duruma ilişkin toplantı yapmış, Rus hükümetinden sivillere gerekli desteğin sağlanması konusunda gerekli adımları atma talebinde bulunmuştu. (Sputnik)