Rus turistlerin tatil tercihlerini belirlemeye yönelik son veriler, turizm endüstrisinde önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamalara göre, Mayıs tatillerinde Rusların tercih ettiği destinasyonlarda Türkiye ön plana çıkıyor. ATOR'un raporuna göre, Rus turistlerin yüzde 25'i yurt dışına seyahat etmeyi tercih ederken, geri kalan yüzde 75'i ülke içinde tatil yapmayı tercih ediyor.

Rus turistlerin en çok tercih ettiği yurt içi destinasyonlar arasında Krasnodar bölgesi, St. Petersburg, Kafkas Mineralnye Vody, Kaliningrad bölgesi ve Dağıstan bulunuyor. Ancak yurt dışı tatil planları yapan Rus turistlerin en çok tercih ettiği ülke Türkiye olarak belirlenmiş. Türkiye'yi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Abhazya, Mısır ve Tayland takip ediyor.

ATOR'un tahminlerine göre, Nisan sonundan 10 Mayıs'a kadar olan dönemde Türkiye'yi yaklaşık 300 bin Rus turistin ziyaret etmesi bekleniyor. 7-8 günlük turların kişi başı maliyetinin ortalama 88-93 bin ruble arasında olduğu belirtiliyor.

BAE'ye ise aynı dönemde yaklaşık 150 bin Rus turistin gitmesi öngörülüyor. BAE'ye yapılacak 7-8 günlük turların kişi başı maliyeti ise 140-150 bin ruble civarında.

Abhazya'ya yaklaşık 70 bin turistin gitmesi beklenirken, buradaki 5 günlük uçuşsuz turun kişi başı maliyeti 15-20 bin ruble civarında.

Mısır'a 60 bin Rus turistin gitmesi beklenirken, Mısır tatillerinin 7-8 günlük turlarının kişi başı maliyeti 100-110 bin ruble arasında değişiyor. Tayland'a ise 30 bin Rus turistin gitmesi beklenirken, buradaki 10 günlük tatilin kişi başı maliyeti 115-120 bin ruble olarak tahmin ediliyor.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Bu veriler, Türkiye'nin Rus turistler için cazip bir tatil noktası olduğunu gösterirken, diğer destinasyonlar arasında da rekabetin sürdüğünü ve tur operatörlerinin fiyatlandırma stratejilerinin önemli olduğunu gösteriyor.