Spirit Airlines, Philadelphia Uluslararası Havalimanı'ndan Fort Myers şehrine gitmek üzere olan 6 yaşındaki refakatsiz bir çocuğun yanlış uçuşa bindirilmesi olayının ardından özür yayımladı. WINK-TV'nin haberine göre, çocuk, perşembe günü büyükannesini ziyaret etmek üzere uçacaktı, ancak yanlışlıkla Orlando'ya giden bir uçağa bindirildi.

Cumartesi günü yapılan açıklamada, Spirit Airlines, çocuğun yanlış uçuşa bindirildiğini kabul ederek, bayram yolculuğu sırasında yoğun bir günün etkisi altında bu hatanın nasıl meydana geldiğine dair detay vermedi. Açıklamada, çocuğun sürekli bir Spirit Ekip Üyesi tarafından gözetim altında tutulduğu ve hatanın fark edilmesinin ardından hemen aile ile iletişime geçildiği belirtildi.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Spirit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bütün Misafirlerimizi taşımanın sorumluluğuyla güvenliğini ciddiye alıyoruz ve uluslararası bir soruşturma yürütüyoruz. Bu deneyimden dolayı aileden özür dileriz."

Olay, çocuğun ailesi tarafından büyük tepki çekerken, yaşanan skandalın ardından bir soruşturma başlatıldı. Spirit Airlines, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almak ve güvenlik prosedürlerini gözden geçirmek konusunda taahhütte bulundu.