Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF), Boeing MQ-28A Ghost Bat İnsansız Muharebe Uçağı'nı (CCA) uçurmak üzere ilk pilotunu eğitti.

Rusya, Ukrayna'ya ait 16 İHA'yı imha etti Rusya, Ukrayna'ya ait 16 İHA'yı imha etti

RAAF'ta kıdemli bir subay olan Kanat Komutanı Phil Parsons, MQ-28A uçuş test programına katılan Boeing dışı ilk pilot oldu. Parsons, eğitimini tamamlayarak, MQ-28A'nın kalkış ve iniş süreçlerini denetlemek ve uçuş sırasında uçağı izlemekle görevlendirildi. Ayrıca, uçak kalkış ve iniş sırasında bakımını da üstlenecek.

Daha önce Parsons, Avustralya Savunma Kuvvetleri'nin Task Force Heron birliğine komuta etmişti. 2014 yılında Parsons, Afganistan'da insansız hava araçlarıyla 25.000 uçuş saati başarıyla tamamladığı için ödül aldı.

Boeing Defense Australia'nın MQ-28A Program Direktörü Glen Ferguson, "Tipik bir görev sırasında, Kanat Komutanı Parsons gibi bir kalkış ve iniş operatörü uçağın uçuşunu denetler" dedi. Ferguson ayrıca, Ghost Bat'in bir E-7A, F-35A veya F/A-18F gibi insanlı bir uçağa devredileceğini ve bu uçağın mürettebatının Ghost Bat'i istihbarat, gözetleme ve keşif gibi görevler için yönlendireceğini ekledi.

Ghost Bat, otonom ve yapay zeka sistemleriyle donatılmış insansız bir askeri hava aracıdır. Uçak, hava muharebe komuta görevlerinde askeri varlıkları ve pilotları desteklemek üzere tasarlanmış "sadık kanat adamı" olarak görev yapar.

Boeing'in internet sitesine göre, MQ-28 Ghost Bat, Victoria'daki Fishermans Bend tesisinde üretilmeye devam ediyor. MQ-28 Ghost Bat, ilk uçuşunu Şubat 2021'de başarıyla tamamladı.