Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Qatar Airways ile ortaklığın Ruanda'nın havacılık sektörünü artıracağını ve devlete ait havayolunun operasyonlarını ve filosunu genişletmesine imkab vereceğini söyleyen CEO'su Yvonne Makolo, ABD'li uçak üreticisi Boeing'in Afrika içi yolcu trafiğinin önümüzdeki yirmi yılda dört kattan fazla artacağını öngörüyor.

Son beş yıldır, Katar ve Ruanda, kısmen Covid-19 salgını ve Katar'ın Fifa Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması nedeniyle ertelenen bir anlaşma üzerinde çalışıyorlar.

Qatar Airways, 2019'dan beri RwandAir ile bir anlaşma müzakere ediyordu.

Qatar Airways, Ruanda merkezli RwandAir’in %49 hissesini satın alarak Afrika’daki varlığını güçlendirmeyi planlıyor. RwandAir CEO’su Yvonne Makolo, anlaşmanın önümüzdeki ay başlarında tamamlanmasını bekliyor. RwandAir CEO’su Yvonne Makolo, Financial Times’a verdiği demeçte, Qatar Airways’in önümüzdeki ay başlarında RwandAir’in büyük bir hissesini satın alma işlemini tamamlamasının beklendiğini doğruladı.

Makolo, Katar ve Ruanda’nın son beş yıldır bu anlaşma üzerinde çalıştığını ve sürecin son aşamasına gelindiğini belirtti. Financial Times’ın haberine göre, Qatar Airways, henüz açıklanmayan bir meblağ karşılığında RwandAir’in %49 hissesini satın alacak.

Qatar Airways henüz konuyla ilgili bildirim yapmazken, RwandAir’den de resmi bir açıklama yapılmadı.

Qatar Airways, British Airways de dahil olmak üzere Avrupa havayollarının sahibi olan International Airlines Group'un yüzde 25 hissesini ve Hong Kong merkezli Cathay Pacific'in yüzde 10'undan biraz azınına sahip.