Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet BOLAT, İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ne katıldı.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet BOLAT, zirvede sektör temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alışverinde bulundu. 

İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi'de "İhracatta Merkez Ülke Türkiye" oturumunda konuşan Prof.Dr. Ahmet Bolat,  son 20 yılda hızla artan ihracatta Türk Hava Yolları'nın rolünü, katkısını ve gelecek hedeflerini alattı.

İhracat 4İhracat 3İhracat 2İhracat 1

Prof.Dr.Ahmet BOLAT, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu;

Ticaret Bakanlığımız himayelerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve ülkemizin ihracat alanındaki merkezi konumunu ve gelecek vizyonunu ele alan İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde sektör temsilcileriyle bir araya geldik.

Ticaret Bakan Yardımcımız Volkan Ağar, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ergün Güler ve UND Başkanı Şerafettin Aras’la birlikte İhracatta Merkez Ülke Türkiye oturumuna katılarak son 20 yılda hızla artan ihracatımızda Türk Hava Yolları’nın rolünü, katkısını ve gelecek yüzyıl için hedeflerimizi anlattık. Millî Bayrak Taşıyıcı havayolu ve son 15 senenin hizmet ihracatı şampiyonu olarak son 20 yılda toplam gelirimizi ve ülke ekonomimize katkımızı 10 kattan fazla artırmış olmanın gururunu ve gelecek hedeflerimizi dinleyicilerle paylaştık. Markamızın 2023 yılındaki hizmet ihracatı 16,3 milyar dolar, net döviz girdisi de 8,1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Türkiye Yüzyılı vizyonuna en büyük katkı sağlayan aktörlerden biri olarak 2033 yılında ihracatımızı 2,7 kat artırarak 44 milyar dolara, net döviz girdimizi de 2,4 kat artırarak 19,4 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.

Son olarak Türkiye Exporters Assembly - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) süregelen işbirliğimiz ile ülkemizde üretilen ürünleri Turkish Cargo ile indirimli taşımaya ve ihracatçılarımızı desteklemeye de devam edeceğiz.

AERONEWS24