Motor üreticisi ve RTX'in bir yan kuruluşu olan Pratt & Whitney, Bengaluru'da yeni bir müşteri hizmetleri merkezi kurduğunu duyurdu. Bu merkez, Pratt & Whitney Canada'nın dünya genelinde kullanımda olan 68.000 motoruna yönelik müşteri hizmetleri ve operasyonel desteği iyileştirmeyi amaçlıyor.

Şirket, "Merkez, havacılık ve uzay alanında uzmanlaşmış 150'den fazla uzmana ve mühendise istihdam sağlayacak" şeklinde açıklama yaptı. "Bu merkez, Hindistan'daki Pratt & Whitney'in tedarik zinciri operasyonları, mühendislik ve dijital dönüşüm için yetkinlik merkezleri bünyesinde yer alacak."

TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

Müşteri Hizmetleri Merkezi çalışanları, bakım, onarım ve operasyon desteği (MRO), yedek parça yönetimi, motor kiralama, motor güvenilirlik analizi ve sözleşme yönetimi gibi geniş bir yelpazede hizmetler sunacak.

Pratt & Whitney Canada'nın turboprop motor aileleri, Hindistan'ın bölgesel uçak filosunun büyük bir kısmını güçlendiriyor. Indigo, Alliance Air, Fly 91 ve SpiceJet gibi Hintli havayolu şirketleri, çeşitli Pratt & Whitney motorlarıyla çalışan 90'dan fazla ATR-72, ATR-42 ve De Havilland Canada Dash 8-400 uçak işletiyor. Ayrıca, Hindistan Hava Kuvvetleri'nin Airbus C-295 uçakları da bu şirketin motorlarıyla çalışıyor.

Pratt & Whitney ve Collins Aerospace'de 6000'den fazla Hintli çalışanıyla, RTX Hindistan'daki havacılık, uzay ve savunma şirketleri arasında en büyük varlıklardan birine sahip.