T&T Havalimanı İşletmeciliği’nin Ercan Havalimanı’ndaki sergileri aralıksız devam ediyor. Kıbrıs kültürünü öne çıkaran sergilerin yanında sanatçıya ve sanata da büyük önem ve değer veren T&T Havalimanı işletmeciliği’nin bu ayki sergi konuğu Girne’den fotoğraf sanatçısı Ayşe Keçecioğlu.

Ayşe Keçecioğlu’nun 27 fotoğraftan oluşan “Portreler” sergisi Ercan Havalimanı’nda giden yolcu pasaport sonrasında yolcuların beğenisine sunuldu. 

Fotoğraf çekmeye sekiz yıl önce başlayan Ayşe Keçecioğlu, özellikle portre fotoğrafçılığına büyük ilgi gösterdi ve 2021 yılında düzenlenen “Aksa Fotofest” fotoğraf yarışmasında, Kıbrıs kültürü kategorisinde 1.lik ödülü aldı. 

2023 yılında ise Girne Zeytinlik Köyü festivalinde açık alanda ilk kişisel sergisini açan Keçecioğlu, 22 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında Girne Belediyesi binasında “Portreler” isimli fotoğraf sergisini açtı. 

Yine Ekim 2023’de “Kıbrıs’ın Çehreleri” konulu 5. İki Toplumlu Fotoğraf yarışmasında 1.lik ödülü alan Keçecioğlu, birinci olmasından dolayı 2024 Mart ayında Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Parlementosu’na gönderildiğini kaydetti.

Yeni Ercan Havalimanı’nda sergi açmanın kendisi için büyük önemi olduğunu ifade eden Keçecioğlu, “Her gün binlerce kişinin yolculuk ettiği Ercan Havalimanı’nda yerli ve yabancılar çektiğim portre fotoğraflarımı görecek. Fotoğrafladığım yüzler bir çok kişinin ilgisini çekiyor. Çünkü, insan yüzlerinde yaşamın izleri gizli. T&T Havalinanı İşletmeciliği’ne bana bu sergiyi açma fırsatı verdiği için teşekkür ederim” dedi.
 
Özçelik: Kıbrıs sanatçısı ile gelenek ve görenekleri önceliğimizdir

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, Ercan Havalimanı’nda sürekli sergiler ve sosyal etkinliklerin yanında Kıbrıs Kültürünü, gelenek ve göreneklerini öne çıkaran faaliyetlerin de yapıldığını söyledi.

Havalimanında her ay Kıbrıslı ve yabancı sanatçıların değerli eserlerinin sergilendiğini kaydeden Özçelik, “Önceliğimiz Kıbrıs kültürünü havalimanından yolculuk yapanlara anlatmaktır. Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Ayşe Keçecioğlu’nun fotoğaf sergisindeki portrelerdeki fotoğraflar aslında çok şey ifade ediyor. Fotoğrafta gerek renk ve ışığın yasnıması yanında fotoğrafı çekilen insanın yüzündeki anlam her şeyi bize anatıyor. Sergide ödül almış fotoğraflar da sergileniyor. Ayşe Keçecioğlu’nu başarısından dolayı kutlarım.” dedi.

BMC'nin ilk yerli ve milli apron otobüsü yoğun ilgi görüyor BMC'nin ilk yerli ve milli apron otobüsü yoğun ilgi görüyor

Havalimanındaki iki sergi alanının tüm sanatçılarımıza açık olduğunun altını çizen Özçelik, yakın bir tarihte ise Kıbrıs kültürünü Ercan Havalimanı’na taşıyacaklarını ve her ay havalimanında lefkara işleyen, sele sepet (Seasta) sandalye yapan, yiyecekleri, içeceklerin ön plana çıkan adeta buram buram Kıbrıs kokan etkinlerin başlayacağını ve yıl boyunca devam edeceğini belirtti.