Lufthansa’nın yan kuruluşu Discover Airlines'ta görev yapan pilotlar ve kabin ekibi, Frankfurt ve Münih çıkışlı uçuşları etkileyen dört günlük bir grev başlattı. 27 Ağustos'ta başlayan grevin 30 Ağustos Cuma gününe kadar sürmesi planlanıyor.

Discover Airlines, Frankfurt ve Münih havaalanlarından seferler düzenliyor ve bu dört gün boyunca bu iki Alman havaalanından kalkacak Discover uçuşları ciddi şekilde aksayacak veya iptal edilecek. Discover Airlines’ın 27 uçağından biriyle bu iki şehirden birine seyahat etmeyi planlayan yolcuların, uçuş durumlarını düzenli olarak kontrol etmeleri tavsiye ediliyor.

THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı

Grevin asıl nedeni sendikalar arası rekabet mi? 

Salı gününden itibaren grev yapma kararı alan kabin ekibi ve pilotlar, Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO) ve Vereinigung Cockpit (VC) sendikaları tarafından temsil ediliyor. UFO’da üyelerin yüzde 92’si, VC’de ise yüzde 81’i grev lehinde oy kullandı.

VC ve UFO’nun grev çağrısı, Almanya'nın en büyük sendikası ver.di'nin Ağustos başında Lufthansa ile yaptığı anlaşmanın ardından geldi. VC ve UFO, ver.di'yi kendilerine rakip olarak görürken, varılan anlaşmanın yetersiz olduğunu savunuyor. Ver.di’nin sağladığı yüzde 5'lik maaş artışına karşılık UFO, yüzde 8,5'lik bir artış talep ediyor.

Kaynak: AERONEWS24