Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Pegasus Havayolları, yaklaşan kış sezonunda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Saraybosna ve Üsküp’e olan uçuşlarının frekansını artırma kararı aldı.

Pegasus, 29 Ekim'den itibaren İstanbul ile Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna arasında günde iki kez uçuş düzenleyecek. Bu sayı, başlangıçta planlanan ve geçen yılki haftada on bir seferden daha fazla. Bu uçuşlara ek olarak, Antalya'dan Saraybosna'ya yapılacak haftada iki seferle birlikte, Pegasus Havayolları'nın kış döneminde Saraybosna'ya toplamda haftada on altı uçuş gerçekleştirmesi planlanıyor.

Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar

Benzer şekilde, Üsküp’te de Pegasus Havayolları, 29 Ekim'den itibaren İstanbul'dan haftada on bir uçuş gerçekleştirecek. Bu sayı, başlangıçta planlanan ve geçen yılki haftada sekiz seferden daha fazla. Ayrıca, İzmir'den haftada üç ve Antalya'dan haftada iki uçuşla desteklenecek bu hatlar sayesinde, Pegasus Havayolları kış döneminde Üsküp'e haftada toplam on altı sefer düzenleyecek.

Bu frekans artışları, Pegasus Havayolları'nın kış sezonunda bu iki Balkan şehrine olan bağlantılarını güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.