Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Hava Yolları, yapay zeka (YZ) teknolojisini kullanarak uçuşlarında çok dilli anonslar yapmaya başladı. Şirket, kaptanın veya kaptan yardımcısının sesini klonlayarak, her uçuşa özel ve dinamik anonslar oluşturduğunu açıkladı.

Rus turistler zirveyi kimseye bırakmıyor Rus turistler zirveyi kimseye bırakmıyor

Bu sistem sayesinde uçuş öncesinde anonslar, uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, uçuş süresi ve kaptanın adı gibi detayları içerecek şekilde yapay zeka tarafından güncelleniyor. Pegasus Hava Yolları, bu proje ile yolcularına kişiselleştirilmiş ve yenilikçi bir uçuş deneyimi sunduğunu belirterek, "Yolcularımıza ana dillerinde hitap ederek onlara daha yakın olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk kez 24 Eylül’de Sevilla’ya yapılan bir uçuşta kullanılan bu teknoloji ile yolcular İspanyolca olarak karşılanırken, rota hakkında detaylı bilgilere de yine bu dilde ulaşabildiler. Ekim ayından itibaren İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşulan ülkelere yapılan uçuşlarda yapay zeka tarafından üretilen anonsların yaygın olarak kullanılacağı duyuruldu.