Pegasus Hava Yolları, borçlanma stratejisinde önemli bir adım atarak 2026 vadeli Eurobond geri alımı için harekete geçti. Şirket, bu hamlesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurdu.

Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu

Pegasus tarafından yapılan açıklamada, 09 Ağustos 2024 tarihli özel durum açıklamasına atıfta bulunularak, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan ve bir yıl süreyle geçerli olan yurtdışında borçlanma aracı ihracına ilişkin planların detayları paylaşıldı. Bu plan doğrultusunda, Pegasus'un yurtdışında ihraç edeceği tahvillerin satışından elde edilecek gelirin, 30 Nisan 2021 tarihinde satışı tamamlanan 2026 vadeli toplam 375 milyon ABD Doları tutarındaki Eurobond’un geri alımında kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu Eurobond’ların hak sahibi ve maliki yatırımcılarına yönelik alım teklifi sürecinin başlatıldığı da vurgulandı. Bu hamle ile Pegasus, finansal yapısını güçlendirmeyi ve borç yönetiminde stratejik bir adım atmayı hedefliyor.