Straits Times'ın haberine göre, havalimanındaki cemaat namazı, hükümetin kararlı bir müdahale sözü vermesine ve havaalanı yetkilisinin olayı talihsizlik olarak nitelendirmesine neden oldu.

Pazar günü sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nın gidiş salonunda Ürdün'e uçmadan önce cemaat namazı kılan insanlar dikkat çekti.

Görüntüler, Fransa'da İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı nedeniyle gerilimin arttığı bir dönemde ortaya çıktı. Fransa, büyük bir Müslüman ve Yahudi azınlığı barındıran bir ülke konumunda.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clement Bowen, sosyal medyada yaptığı açıklamada, havaalanı yetkililerinin kuralları tamamen uygulamaya kararlı olduklarını belirtti.

Fransa, laik bir ülke olup okullar ve havaalanları gibi kamu alanlarında dini uygulamalara kısıtlama getirmiştir.

Paris havalimanı Genel Müdürü, "Bu tablo içler acısı. Özel bir ibadet yeri de bulunmaktadır. Sınır polisine bunu yasaklaması ve tedbirini artırması talimatı verildi." şeklinde paylaşımda bulundu.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Boeing’i dolandırıcılıkla suçlamaya hazırlandığı bildirildi ABD Adalet Bakanlığı’nın Boeing’i dolandırıcılıkla suçlamaya hazırlandığı bildirildi

Jacques Chirac'ın başkanlığı dönemindeki Avrupa İşleri eski Bakanı Noël Lenoir tarafından sosyal medyada paylaşılan fotoğraf, havaalanı genel müdürüne alaycı bir şekilde, havaalanının camiye dönüştüğünde ne yapacaklarını sormaktan geri kalmadı.

İktidar partisinin temsilcisi Astrid Panousian Bouveh, havalimanında özel ibadet yerlerinin bulunduğunu ve yetkililerin Fransa'da yürürlükte olan yasaları uygulaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Straits Times