Özbekistan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Uzaeronavigation, 21 Aralık 2023 tarihinde Semerkant'ta düzenlenen bir imza töreni ile Sınır Ötesi Hava Seyrüseferi İş Birliği Anlaşması (SOCEA) kapsamına katıldı. İmza törenine Özbekistan’dan SUE Direktörü Doniyor Djumaev ve Türkiye'den DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu gibi önemli isimler katıldı.

SOCEA, Avrupa ve Asya bölgelerinde hava seyrüsefer hizmetlerinde iş birliğini artırmayı amaçlayan bir platformdur. Özbekistan'ın katılımı, bölgesel hava seyrüsefer hizmetlerinde daha fazla iş birliği ve yenilik sağlamak amacıyla kurulan bu platformun önemli bir genişleme adımıdır.

SOCEA'nın temel hedefleri arasında hava trafik yönetiminde verimliliği artırmak, bölgesel iş birliğini güçlendirmek, hava seyrüsefer güvenliğini artırmak ve kritik bilgi ve tecrübelerin paylaşımını kolaylaştırmak bulunuyor. Bu çerçevede, Uzaeronavigation'ın katılımı, platformun etkisinin bölgesel sınırları aşarak daha geniş bir alana yayılmasına işaret ediyor.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Türkiye, Azerbaycan ve Orta Asya bölgesindeki iş birliği çabalarını geliştirmeyi hedefleyen SOCEA, bölgesel ve küresel havacılık ekosistemine daha güvenli, verimli ve entegre bir katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu iş birliği ile operasyonel verimlilik, uçuş güvenliği ve havacılık standartlarına olan bağlılık güçlenerek küresel hava taşımacılığı zinciri desteklenecektir.