Umman, Ortadoğu'nun ilk uzay üssünü inşa etmeyi planladığını açıkladı. Etlaq ismi verilen bu uzay üssü, liman kenti Dukm'da inşa edilecek ve 2030'a kadar tam kapasiteyle çalışması hedefleniyor. Ulusal Uzay Hizmetleri Şirketi (Nascom) tarafından duyurulan projede, üssün farklı boyutlarda fırlatma rampalarına uygun şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Etlaq Uzay Üssü'nün üç fırlatma kompleksi içereceği açıklanmıştır. Bu komplekslerden biri orta-büyük roketler için, diğeri küçük-orta roketler için ve bir diğeri mikro roketler için olacak. Planlama aşamasında olan Etlaq Uzay Üssü'nün inşasına 2025 yılına kadar başlanması bekleniyor.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Nascom Başkanı Azzan El Sayid, üssün uluslararası uzay şirketleri için cazip bir nokta olması için ABD Federal Havacılık Yönetimi tarafından belirlenen standartlara uyacağını belirtti. Dukm kentinin coğrafi konumu, uzay üssünü ideal bir fırlatma noktası haline getirecek. Ayrıca, Umman'ın bu uzay üssü ile ortaya çıkması, uzay turizmi şirketleri için bir potansiyel cazibe merkezi oluşturabilir.