Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

Lockheed Martin Skunk Works tarafından geliştirilen X-59 Sessiz Süpersonik Teknolojisi (Quite SuperSonic Technology/Quesst) jeti, 14 Kasım tarihinde Kaliforniya'nın Palmdale şehrindeki boyahane tesisine taşındı. Yeşil astarlı bu jet, alt kısmı sonik mavi ve kanatları kırmızı vurgulu olan beyaz bir gövdeye sahip olacak.

Yeni boya sadece estetik bir görünüm sunmakla kalmayacak, aynı zamanda X-59'u nem ve korozyondan koruyacak bir özellik taşıyacak.

Projenin yöneticisi Cathy Bahm, "Görevde bu adıma ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. X-59, yeni boyası ve görünümüyle boyahane tesisinden çıktığında, o anın beni etkilemesini bekliyorum. Çünkü vizyonumuzun gerçekleştiğini görmek muazzam bir an olacak. Önümüzdeki yıl, X-59 için büyük bir yıl olacak ve uçağın dışı, önümüzdeki büyük göreve hazır hale geldiğinde bu heyecan verici olacak," dedi.

X-59, sadece sesten daha hızlı uçma amacı taşımakla kalmayıp aynı zamanda ses bariyerini aştığında daha az ses çıkaracak şekilde tasarlanmıştır. Jet, 'Mach1' hızına ulaştığında sonik bir patlama yerine uzaktan duyulan bir arabanın kapısının çarpma sesine benzer bir sonik "gümbürtü" oluşturması bekleniyor.