Rusya Federasyonu’na bağlı Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti lideri Sergey Menyaylo, Ukrayna’ya ait 3 insansız hava aracının (İHA) Mozdok kentinde yer alan askeri havalimanına saldırı girişimine bulunduğunu bildirdi.

Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti lideri Menyaylo, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Ukrayna’ya ait 3 İHA’nın Mozdok kentindeki askeri havalimanına saldırı girişiminde bulunduğunu, İHA’ların hava sistemleri tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, “Mozdok’ta hava savunma güçleri 3 insansız hava aracını düşürdü. Ön bilgilere göre İHA’lar Ukrayna tarafından geldi. Hedefleri askeri havalimanıydı” ifadelerine yer verildi.

Curiosity Technology’nin SezAI’sine dünyadan yoğun ilgi Curiosity Technology’nin SezAI’sine dünyadan yoğun ilgi

Olay sonucunda ölü, yaralı veya tahribat olmadığına dikkat çeken Menyaylo, daha sonra diğer detayları açıklayacağını ifade etti.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunma güçlerinin bugün saat 08.40 sularında Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti üzerinde bir İHA’yı düşürdüğünü duyurmuştu.

Ukrayna ordusu, son dönemde Rusya topraklarındaki tesislere çeşitli insansız araçları ile düzenlediği saldırı girişimlerini sıklaştırmış bulunuyor. Neredeyse her gün gerçekleştirilen İHA’lı saldırılar sınır bölgelerine, bazen de Rusya'nın iç kısımlarına ulaşabiliyor. Ukrayna'nın insansız araçlarının çok büyük bir bölümü Rus ordusu tarafından hedefine ulaşamadan imha ediliyor. (Sputnik)