Mısır, havayolu şirketlerine uyarıda bulundu. İran'ın İsrail'e saldırabileceği gerekçesi ile Perşembe günü için erken saatlere uyarı yaptı. Şirketlere yapılan uyarıda, Perşembe günü 3 saat süreyle İran hava sahasından uzak durulması talimatı verildi.

Mısır'dan hava yolu şirketlerine uyarı yapıldı. Şirketlere, Perşembe günü sabah saatlerinde 3 saat süreyle İran hava sahasından uzak durulması talimatı verildi. 

Lufthansa, Air Europa ile Görüşmeler Yapıyor Lufthansa, Air Europa ile Görüşmeler Yapıyor

Uçak pilotlarını bir uçuş rotası boyunca veya uçuşu etkileyebilecek bir konumdaki potansiyel tehlikelere karşı uyarmak için bir havacılık otoritesine yapılan bir bildirim olan NOTAM, talimatın TSİ 04:00-07:00 arasında geçerli olacağını söyledi. 

Yapılan uyarıda "Tüm Mısırlı taşıyıcılar Tahran üzerinde uçmaktan kaçınacaktır. Söz konusu bölge üzerinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecektir" denildi.

İsrail, geçen hafta Hamas'ın siyasi şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından olası bir İran saldırısına karşı yüksek askeri alarm durumunda. Hamas ve İran İsrail'i Haniye suikastını gerçekleştirmekle suçlarken, Tel Aviv sorumluluğu doğrudan üzerine almadı.

Lübnanlı grup Hizbullah da üst düzey komutanı Fuad Şükr'ün 30 Temmuz'da Beyrut'ta bir hava saldırısında öldürülmesinin ardından İsrail'i misilleme yapmakla tehdit etti.