Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos 2024 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye genelinde etkisini sürdüren sağanak yağışlar, önümüzdeki günlerde de devam edecek. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Lufthansa Grubu Uçuşları Tel Aviv ve Tahran’a Durdurdu Lufthansa Grubu Uçuşları Tel Aviv ve Tahran’a Durdurdu

Sel, su baskını, fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

İstanbul ve Ankara’da kuvvetli yağış bekleniyor: 5 gün sürecek

Meteoroloji'den alınan verilere göre, İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere birçok ilde 5 gün boyunca şiddetli sağanak yağışlar etkili olacak. Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olurken, Marmara'nın kuzeyi, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in bazı bölgelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Metrekareye 50 kilogram yağış uyarısı

Özellikle Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı kişilerin tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde

Meteoroloji'nin raporuna göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise kuzey ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Uyarılar: Sel ve su baskınlarına dikkat

Meteoroloji, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunarak, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özellikle yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı riskine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.