Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 4 Eylül yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon'a sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi. 

Meteoroloji raporuna göre, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Niğde çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklığı ve rüzgar durumu

Hava sıcaklıklarının Ege ve Akdeniz'de 2-4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayarak mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

Sarı kodlu uyarı: Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon dikkat

Hava yolu ittifakı Oneworld'e yeni bir üye katılacak Hava yolu ittifakı Oneworld'e yeni bir üye katılacak

MGM, Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Doğu Karadeniz’de beklenen gök gürültülü sağanakların, çarşamba sabah saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel kuvvetli, Rize çevrelerinde ise kuvvetli ve çok kuvvetli olacağı bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Trabzon’da sağanak yaşamı felç etti

Trabzon’da şiddetli sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sürmene ilçesinde menfezlerin tıkanması sonucu cadde ve sokaklar su altında kalırken, ilçe merkezinde irili ufaklı heyelanlar meydana geldi. Bodrum ve zemin katlar sularla dolarken, fındık üreticileri de yağıştan etkilendi. Kuruması için caddelere serilen fındıklar, yağmur sularına gömüldü. Üreticiler, sular altında kalan mahsullerini kurtarmak için yoğun çaba harcıyor.