Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 9 Ağustos hava durumu raporuna göre, İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon dahil olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Peki, hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Ağustos için hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre İstanbul, Kocaeli, Ankara, Antalya ve Trabzon gibi birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle kuzey ve iç kesimlerle Akdeniz’in iç bölgelerinde yağışların etkili olacağı belirtiliyor.

İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Afyon, Denizli, Adana, Isparta, Bolu, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Artvin, Kars ve Ardahan da sağanak yağışın etkisi altında kalacak iller arasında yer alıyor. Yağışların yerel olarak kısa süreli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu bölgelerinde ise güneyli yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.