Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Temmuz hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, bazı illerde sağanak yağış beklenirken, 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için ise "Şehir içinde dolaşmayın" uyarısını yaptı. 

İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, yurdun iç ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Kahramanmaraş çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 2-6 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kuzey ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarıları

Meteoroloji, Ardahan, Ağrı ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda, Marmara'nın güneyi ve Kuzey ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan i̇ller
Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı yapılan iller şunlar:
Afyonkarahisar
Antalya
Burdur
Çankırı
Çorum
Denizli
Isparta
Kastamonu
Konya
Karabük
Bölgesel kuvvetli sağanak uyarıları
Batı Karadeniz: Kastamonu, Karabük ve Çankırı ile Çorum'un batısında yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.
Doğu Karadeniz: Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.
Doğu Akdeniz: Mersin'in doğusu, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye'nin kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.
İstanbul'da sıcaklık ve nem uyarısı
Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da nemin öğlen saatlerinde yüzde 40, akşam ve gece ise yüzde 90'a ulaşacağını belirtti. Gece en düşük sıcaklığın 25 derece olacağını ve bu durumun ciddi sağlık riskleri oluşturacağını ifade etti.