Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre Marmara ve Karadeniz Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı, nerelerde yağacak?

PIA'nın taliplileri belli oldu PIA'nın taliplileri belli oldu

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Burdur çevreleri, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli’nin kıyı kesimleri ve Artvin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyılarındaki yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Güney kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli gök gürültülü yağış uyarısı: Doğu Karadeniz kıyılarında akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.