Maersk lojistik grubunun bir parçası olan Maersk Air Cargo, iki yeni Boeing 777F kargo uçağından ilkini teslim aldı. Bu yeni uçak, Danimarkalı bir havayolu şirketine ait ilk Boeing 777 olma özelliğini taşıyor.

Maersk Air Cargo, özellikle Çin ve Avrupa'daki hava kargo müşterilerinin, iki Boeing 777F'nin getirdiği artan kapasite ve verimlilikten fayda sağlayacağını belirtti. Bu uçaklar, başlangıçta haftada üç, daha sonra haftada altı uçuşla Maersk'in mevcut Avrupa-Çin rotasında hizmet verecek. 777F'ler, direkt uçuşlardaki kapasite artışının yanı sıra daha kısa transit süreler ve daha hızlı işlem süreleri sağlayacak.

Maersk, filosunun modernizasyonu kapsamında Kasım 2021'de iki adet 777F siparişi vermişti. İkinci uçağın teslimatı ise üçüncü çeyreğin sonunda planlanıyor. Maersk Air Cargo'nun kontrol ettiği filo, böylece iki Boeing 777F ve 20 Boeing 767F'den oluşacak.

THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı

Maersk Air Cargo Başkanı Lars Jordahn, "Bu önemli teslimatı gerçekleştirmekten ve filomuzu en büyük ve en güvenilir kargo uçaklarıyla yükseltmekten mutluluk duyuyoruz. Bu adımla, kargo havacılığının en üst ligine giriyoruz. B777F, 767F'lerimize kıyasla her uçuşta iki kat fazla yük taşıyabiliyor ve GE90 motorları ile dünyanın en yakıt verimli uçağıdır," dedi.

Boeing 777F, 9.200 kilometre (4.970 deniz mili) menzile kadar uçabiliyor ve maksimum 102.000 kilogram yük taşıyabiliyor. Ana güverte, 3 metre yüksekliğe kadar paletleri alabiliyor ve tüm kargo güverteleri sıcaklık kontrollü. Gelecekte bağlantılı kargo için Onboard Network System sistemi mevcut. Maersk, 777F için dünyanın en güçlü ve güvenilir ticari jet motorları olan GE90 motorlarını tercih etti.

Maersk Lojistik ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı ve Ürün Müdürü (CPO) Narin Phol, "Ticari açıdan, iki Boeing 777F, hava kargo müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerde büyük bir adım. Bu uçaklar, daha verimli rota yapılandırmasına olanak tanımanın yanı sıra, artan entegre tedarik zinciri çözümleri talebiyle müşterilerimize daha fazla alan sağlayacak. Lojistikteki yıkıcı ortam nedeniyle, giderek artan sayıda kargo sahibi, tedarik zincirlerindeki hizmet sağlayıcı sayısını azaltmayı tercih ediyor. Daha az sağlayıcı ile artan görünürlük, kargo sahiplerinin aksama durumunda daha hızlı ve daha iyi bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Hava kargo kapasitesinin ve tam varlık kontrolünün bulunması, bu dönemde dayanıklılık, görünürlük ve esneklik seviyelerini artırıyor," şeklinde konuştu.

A.P. Moller - Maersk, müşterilerinin tedarik zincirlerini bağlamayı ve basitleştirmeyi amaçlayan entegre bir lojistik şirketidir. 130'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve yaklaşık 100.000 kişiyi istihdam eden şirket, yeni teknolojiler, yeni gemiler ve yeşil yakıtlar ile 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor.

Maersk Air Cargo A/S, kendi filosuna sahip küresel bir kargo havayolu şirketidir ve güvenilir kargo kapasitesi sağlamada uzmanlaşmıştır. Daha önce Star Air A/S adı altında faaliyet gösteren şirket, 1987 yılında kuruldu.