Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu

Alman hava yolu devi Lufthansa, Kuzey Amerika pazarında önemli zorluklarla karşı karşıya. Şirketin Finans Müdürü Jörg Beißel, yaptığı açıklamada, bu kritik pazarda özellikle ekonomik sınıfta koltukları doldurmakta zorlandıklarını ve bu nedenle büyük fiyat indirimlerine gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Kuzey Amerika, Lufthansa Grubu için hayati bir pazar konumunda. Hem Avrupalı turistlerin Amerika'ya olan ilgisi hem de Amerika'dan Avrupa'ya gelen yolcuların sayısı bu pazarı önemli kılıyor. Genellikle yolcular, Frankfurt veya Münih'teki aktarmalarla popüler tatil bölgelerine devam ediyor.

Ancak Beißel'e göre, bu önemli segmentte Lufthansa için işler şu anda pek iyi gitmiyor. Artan rekabet, özellikle Amerika'dan Yunanistan, İtalya veya İspanya gibi popüler destinasyonlara direkt uçuşların çoğalması, Lufthansa'nın bu rotalardaki aktarma yolcularını kaybetmesine neden oluyor. Bu durum, grubun kıtalar arası uçuşlarına da olumsuz yansıyor.

Swiss, Lufthansa Grubu'nun diğer bir üyesi olarak, Atlantik ötesi uçuşlarda artan kapasitenin yarattığı baskıyı hissediyor. Ancak Swiss Komerzi Müdürü Heike Birlenbach, Swiss'in yaz aylarında Amerika'daki popüler destinasyonlara olan uçuşlarının "çok, çok dolu" olduğunu belirtti. Boston, Los Angeles, New York ve Miami gibi şehirler, 2024 yazında Swiss'in en popüler beş destinasyonu arasında yer alıyor.

Birlenbach, Swiss'in genellikle tatil veya iş seyahatleri için tercih edilen ana hedeflere odaklandığını ve bu nedenle Alman kardeş havayoluna kıyasla bir nebze daha iyi durumda olduklarını ifade etti. Lufthansa ise Amerika'da daha az bilinen ve tercih edilen ikincil hedeflere de uçuyor. Bu ikincil destinasyonlarda ise işler daha da zorlaşıyor.