Lufthansa Grubu, Discover Airlines filosunu modernize etmek amacıyla Airbus A350 veya Boeing 787 uçaklarını değerlendirmeye aldı. Grubun tatil uçuş pazarında büyüme hedefleri doğrultusunda, daha önce Eurowings ile yapılan uzun mesafe uçuş denemesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Discover Airlines kurulmuştu. Discover Airlines, şu anda filosunda bulunan Airbus A330 uçaklarıyla rakibi Condor'un modern Airbus A330 Neo filosuna karşı rekabet etmekte zorlanıyor.

Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar Türk Pasaportu İle Gidilebilecek Vizesiz Rotalar

Lufthansa Grubu CEO'su Carsten Spohr, 31 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen bir basın toplantısında, "Discover'a yeni uçak teknolojisi getirme sürecindeyiz. Bu uçaklar Boeing 787 veya Airbus A350 olabilir," dedi. Grubun kardeş hava yolu şirketi Edelweiss ise Airbus A350 uçaklarını filosuna katacak.

Bu adım, Lufthansa Grubu'nun tatil destinasyonlarına yönelik uçuşlarda rekabet gücünü artırmak ve yolcularına daha modern ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak amacıyla yapılıyor. Yeni uçakların hangi model olacağına ilişkin nihai kararın yakında açıklanması bekleniyor.