LOT Polish Airlines, gelecek yılın başından itibaren Riyad'a gerçekleştireceği uçuşlarla Suudi Arabistan pazarına giriş yapacak.

4 Haziran 2024 tarihinden itibaren havayolu şirketi, Polonya'nın Varşova Chopin Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'ın Riyad şehrine King Khalid Uluslararası Havalimanı'na haftada 3 sefer düzenleyecek. 

Suudi Arabistan, Haziran 2023'te Avrupa Birliği'ni e-vize sistemine ekledi. Bu gelişme, LOT'un Varşova-Riyad hattını başlatma kararını etkileyen faktörlerden biri oldu.

LOT, yaptığı açıklamada, "Küresel rota ağımızın stratejik genişlemesi, yolcularımızın ihtiyaçlarını ve isteklerini dikkate almaktadır. Bu nedenle Suudi Arabistan'ın turizme kapılarını açması bize mutluluk veriyor, özellikle de Avrupa Birliği vatandaşları için girişin kolaylaşmasıyla kanıtlandı" dedi.

LOT CEO'su Michał Fijoł, "Küresel rota ağımızın stratejik genişlemesi, Orta ve Doğu Avrupa'daki pozisyonumuzu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu sefer, Arap Yarımadası'nda yeni iş fırsatları sunuyoruz" diye ekledi.

Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede Darüşşafakalı Öğrenciler TEKNOFEST’te Zirvede

Fijoł, "Riyad'ın, yeni ve çeşitli yerleri keşfetmeyi seven insanlar için ilginç bir destinasyon olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda, büyüyen ekonomik işbirliği ve birçok yatırımın olması nedeniyle Suudi Arabistan, Polonya iş dünyası için umut verici bir pazar" dedi.

Kaynak: AERONEWS24