Kapadokya Üniversitesi (KÜN) ve Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) iş birliğiyle düzenlenen eğitimin ilk kursiyerleri sertifikalarını aldı.

İtalya merkezli Sky Alps, Mostar Havalimanı’nda Üs Kuruyor İtalya merkezli Sky Alps, Mostar Havalimanı’nda Üs Kuruyor

KÜN’den yapılan açıklamaya göre, KÜN ve AZAL iş birliğiyle gerçekleştirilen uçak bakım teknisyeni yetiştirme programının ilk grup eğitimi başarıyla tamamlandı. Teorik eğitimin yanı sıra atölye ve uçak üzerinde pratik eğitimler ve gerçek bakım ortamı deneyimiyle 800 saatlik uluslararası standartlarda ve Azerbaycan Sivil Otoritesi (CAA) yetkili eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Millî Havacılık Akademisi (MAA) yerleşkesinde düzenlenen törene; Millî Havacılık Akademisi Birinci Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adalat Samadov, Azerbaycan Hava Yolları Teknik Müdürü Birkan Güneralp, Azerbaycan Hava Yolları İnsan Kaynakları Direktörü Ellada Alışova ve KÜN’ü temsilen Öğr. Gör. Ramazan Temel katıldı.

Millî Havacılık Akademisi adına konuşan Birinci Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adalat Samadov, Azerbaycan sivil havacılığının gelişmesine katkı sağlayan bir eğitime ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirtti. Azerbaycan Hava Yolları adına konuşan Teknik Müdür Birkan Güneralp ve İnsan Kaynakları Direktörü Ellada Alışova KÜN'e teşekkür ederek iş birliğinin artarak devam edeceğini ifade ettiler. Üniversitemiz adına törene katılan Öğr. Gör. Ramazan Temel, iş birliği kapsamında imkânlarını eğitim için seferber eden Millî Havacılık Akademisi ve Silkway Technic’e teşekkürlerini sunarak Azerbaycan Sivil Havacılığı için yükseltilen bu eğitim bayrağının bir daha inmeyeceğini söyledi. Dilde, fikirde bir olduğumuz Azerbaycan ile işte de birlikteliğimizin artarak devam edeceğine olan inancını vurgulayan Temel, salondan alkış aldı.

Teorik eğitimin yanı sıra atölye ve uçak üzerinde pratik eğitimler ve gerçek bakım ortamı deneyimiyle 800 saatlik uluslararası standartlarda ve Azerbaycan Sivil Otoritesi (CAA) yetkili eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Azerbaycan Havayolları ile imzalanan uçak bakım teknisyeni yetiştirme konusunda iş birliği kapsamında iki grup kursiyerin daha eğitimleri sürecek.