Türk Hava Yolları'ndan önemli anlaşma Türk Hava Yolları'ndan önemli anlaşma

İstanbul Arnavutköy'de gece saatlerinde meydana gelen trajik bir trafik kazasında, Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli üç pilotun bulunduğu araç kaza yaptı. Kaza sonucunda iki pilot hayatını kaybederken, aracı kullanan pilot ise yaralandı. Olayın ardından ortaya çıkan detaylar ise olayı daha da üzücü kıldı.

THY pilotları Oğuzhan Dağ, Ekin Güneş ve Ersal Erdal, uçuşları olmadığı bir gece, İstanbul Arnavutköy'de Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyahat ederken feci bir kaza geçirdi. Kaptan pilot Ersal Erdal'ın kullandığı araç, bir TIR'a sol arka kısmından çarptı. Kazada, araçta bulunan pilotlardan Oğuzhan Dağ ve Ekin Güneş olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın ardından sağlık kontrolü yapılan yaralı pilot Ersal Erdal'ın, alkol düzeyinin 0.91 promil olduğu tespit edildi. Alkollü olduğu belirlenen pilot, tedavisinin ardından emniyete sevk edildi ve Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu trajik olay, Türk Hava Yolları camiasını derin bir üzüntüye boğarken, alkollü pilotun tutuklanması ise olayın yarattığı şok etkisini artırdı. Kazanın ayrıntılı soruşturması devam ederken, kaybedilen pilotlar anılmaya devam ediyor.