Delta Airlines, kabin memurları ve adayları için görünüm kurallarını güncelledi. Yeni düzenlemeye göre, kabin memurlarının ve eğitim sürecindeki adayların görünür iç çamaşırları giymeleri yasaklandı. Şirket, işe alım süreci kapsamında adaylara yönelik iki sayfalık bir "görünüm gereksinimleri" belgesi yayımlayarak, giyim, saç, takı ve genel görünümle ilgili beklentilerini netleştirdi.

Delta’nın yayımladığı yeni kurallara göre, adayların ve mevcut çalışanların "uygun iç çamaşırları giymeleri" zorunlu, ancak bu iç çamaşırlarının kesinlikle görünmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca kıyafetlerin profesyonel bir görünüme sahip olması ve doğru bedende seçilmesi gerektiği belirtildi. Kıyafet yönetmeliği; dizin altında biten elbiseler, spor ayakkabı olmayan kapalı ayakkabılar ve erkek çalışanlar için kravat ile düğmeli yakalı gömlek gibi detayları içeriyor.

Görünümle ilgili diğer kurallar arasında hafif parfüm kullanımı, doğal uzunluk ve hacimde kirpikler, tek renkte oje, tıraşlı ve bakımlı sakal gibi detaylar yer alıyor. Saç renginin doğal görünüme sahip olması ve omuzları aşan saçların toplanarak gözlerden uzak tutulması gerektiği de bildirildi.

YARISI "UYGUNSUZ" GİYİNİYOR!

Delta Airlines, bu güncellenen kuralların hem adayların hem de çalışanların müşterilere karşı profesyonel ve güvenilir bir izlenim bırakmalarını sağlamak amacıyla oluşturulduğunu belirtti. Şirket yetkilileri, "Adaylarımızın, başarılı bir kariyere adım atarken kendilerini en iyi şekilde temsil etmeleri için bu yönergeleri hazırladık," açıklamasını yaptı.

Ancak, yeni kılavuz sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Reddit’te paylaşılan kılavuz hakkında bazı kullanıcılar eleştirilerde bulunurken, pek çok kişi kuralların yerinde olduğunu savundu. "Bunda tuhaf bir şey yok, çoğu havayolu şirketi benzer standartlar uyguluyor," yorumunda bulunan bir kullanıcı, iş görüşmelerinde görünümün önemli olduğuna dikkat çekti.

SAS, Uçak Yetersizliği Nedeniyle Bazı Uçuşları Askıya Alıyor SAS, Uçak Yetersizliği Nedeniyle Bazı Uçuşları Askıya Alıyor

Bu yeni düzenleme, genç iş başvurusu sahiplerinin profesyonel giyim konusundaki eksikliklerine işaret eden araştırmalarla örtüşüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bir anket, Z kuşağının neredeyse yarısının iş görüşmeleri için uygun şekilde giyinmediğini ortaya koydu. Bu durum, Delta’nın görünüm kurallarını güncelleme kararının arkasındaki nedenlerden biri olarak gösteriliyor.

Kaynak: AERONEWS24