Jeff Bezos'un 200 milyon dolarlık özel jet filosu giderek büyüyor gibi görünüyor. Amazon'un kurucusu milyarder son olarak, özel jet piyasasına giren en yeni ve en gözde uçak olan Gulfstream G700'ü satın aldı.

Gulfstream G700'ün Bezos'un şu anda sahip olduğu dört uçaktan biri olduğu biliniyor. Uçak ilk olarak Mart ayında piyasaya çıktı ve iki özel uçak Qatar Airways tarafından hızla kapıldı.

Business Insider'a göre Elon Musk da Gulfstream G700 sipariş edenler arasında.

PİYASA DEĞERİNİN 80 MİLYAR DOLAR OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Yeni özel jetin değerinin 80 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bezos ayrıca daha önceki bir Gulfstream modelinin iki versiyonuna ve bir Pilatus PC-24 jetine sahip.

13 KİŞİYİ AĞIRLAYABİLİYOR, FISILTI KADAR SESSİZ ORTAM SAĞLAYABİLİYOR

Gulfstream G700'ün özellikleri arasında 20 panoramik pencere ve “her iki ila üç dakikada bir yenilenen %100 taze, plazma iyonize hava ile fısıltı kadar sessiz kabin” yer alıyor. Uçağın koltukları el yapımı ve aynı zamanda ergonomik yataklara da dönüşebiliyor. Uçak 13 kişiye kadar misafir ağırlayabiliyor.

Uçağın üreticileri ayrıca yeni jetin 50'den fazla dünya hız rekoruna sahip olduğunu ve en son sürdürülebilirlik teknolojisine sahip olduğunu da övünerek belirtiyor.

2 AYDA ORTALAMA BİR AMERİKALININ BİR YILDA SALDIĞI KARBONDİOKSİT MİKTARININ 17 KATINI SALDI

Bu iddialara rağmen, JetSpy verilerine atıfta bulunan Business Insider'a göre, Bezos'un Gulfstream G700'ü iki aydan kısa bir süre içinde 28 uçuş boyunca 264 ton karbondioksit saldı. Gazeteye göre bu, ortalama bir Amerikalının bir yılda saldığı karbondioksit miktarının yaklaşık 17 katı.

Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

Bezos, özel jet sahiplerinin uçuş geçmişlerini gizlemek için geçici bir uçak kaydı kullanmalarına olanak tanıyan FAA'nın Gizlilik ICAO uçak adresi (PIA) programını kullandığı için milyarderin satın alma işlemi bir ay boyunca radarın altında kaldı.

Kaynak: PATRONLAR DÜNYASI