Güney Kore, Kuzey Kore İHA'ları için anti-dron sistemi kuruyor Güney Kore, Kuzey Kore İHA'ları için anti-dron sistemi kuruyor

İsrail, Lockheed Martin F-16C Fighting Falcon tipi savaş uçaklarının sonuncusu olan Barak-1'i de emekliye ayırdı.

1980'li yıllarda İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) hizmetine giren tek kişilik savaş uçaklarının sonuncusu, ülkenin güneyindeki Ovda Hava Üssü'nde bulunan 115 Filo'daki son operasyon biriminde düzenlenen bir törenle hizmetten çekildi.

Servis tarafından 16 Temmuz'da yapılan açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri filolarına otuz beş yıldan fazla bir süre sadakatle hizmet eden son tek kişilik uçak olan 'Barak 1' dönemi sona erdi" denildi.

F-16C'nin emekliye ayrılması, Hava Kuvvetleri'nin Aralık 2016'da 90 adet eski model F-16A/B Netz avcı uçağının sonuncusunu da emekliye ayırmasından sekiz yıl sonra gerçekleşti.

F-16A/B'nin eğitim görevinde Alenia M-346 Lavi lehine emekliye ayrılmasıyla birlikte, Hava Kuvvetleri Lockheed Martin F-35A Adir gücünü oluştururken F-16C de emekliye ayrılıyor.

F-16A/B/C versiyonları artık Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmazken, F-16D Brakeet çift koltuklu operasyonel eğitim uçağından 47 adet ve F-16I Sufa çift koltuklu muharip varyanttan 97 adet Hava Kuvvetleri'nde bulunmaktadır.

Kaynak: gdhDEFENCE