İspanya Turizm Bakanı Jordi Hereu, bu yaz döneminde ülkenin 41 milyon yabancı turisti ağırlamayı hedeflediğini belirtti.

Dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından biri olan İspanya, yaz aylarında yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor. İspanya Turizm Bakanlığı, geçen yılın aynı dönemine göre yabancı turist sayısında %13'lük bir artış beklediklerini ve bu sayının 41 milyona ulaşacağını açıkladı.

Ayrıca, yaz aylarında turizm gelirlerinde de büyük bir artış öngörülüyor. Bakanlık, bu yıl yaz döneminde turizm gelirlerinin %50 artarak 59 milyar euroya ulaşmasını bekliyor. Uzmanlar, İspanya'nın bu büyümesini Avrupa'daki ekonomik toparlanmaya, ülkenin güvenli bir destinasyon olarak imajının güçlenmesine ve dünyadaki çeşitli jeopolitik gerilimlere bağlıyor.

AB'ye seyahat edecekler dikkat AB'ye seyahat edecekler dikkat

Bu yıl turizm gelirinin, İspanya'nın GSYİH'sının %13'ünü oluşturması bekleniyor. Jordi Hereu, "Bu, İspanya'nın turizmdeki başarısının bir göstergesidir. Ülkemizin sosyal ve çevresel kalitesinin ve turizm sektörünün kolektif başarısının bir yansımasıdır," şeklinde konuştu.