Türkiye'nin önde gelen düşük maliyetli hava yolu şirketlerinden biri olan AJet, kurumsal kimliğinde yaptığı değişikliklerle dikkat çekiyor. Yeni logosunda kırmızı renge veda eden şirket, mavi ve siyah renkleri benimseyerek modern ve dinamik bir görünüme kavuştu. Bu değişimle birlikte, AJet'in filosundaki boyalı uçak da ilk kez görücüye çıktı.

AJet, global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerini sürdürme ve rekabetçi konumunu güçlendirme amacıyla genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen Havalimanı olarak belirledi. Bu stratejik kararın bir sonucu olarak Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye'nin dev düşük maliyetli taşıyıcılarından biri olan AJet'e ev sahipliği yapacak.

AJet'in kuruluşunun ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş operasyon yetkisi alması ve farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önemini daha da arttırıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı, bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 milyon yolcu ağırlayarak, geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artış gösterdi. AJet'in uçaklarının 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın "Şehrin havalimanı" olarak yolcu trafiğini daha da artırması bekleniyor.

Havalimanı yetkilileri, AJet'in genel merkezini Sabiha Gökçen'de konumlandırma kararının, iş verimliliğini artırmak isteyen havayolları için havalimanlarının tercih sebebi olması açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Açıklamada, "Şehrin havalimanı" olarak bilinen Sabiha Gökçen'in yeni iş birlikleri ve artan destinasyon sayısıyla havayolu şirketleriyle güçlü ortaklıklar kurmaya devam edeceği vurgulandı.

DSÖ'nün yardım uçağı Beyrut'a ulaştı DSÖ'nün yardım uçağı Beyrut'a ulaştı

Sabiha Gökçen Havalimanı, 53 ülkede 122 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 162 destinasyona hizmet vererek, Türkiye'nin önemli havayolu bağlantı noktalarından biri konumunda bulunuyor.