İstanbul Turizm Fuarı, Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda başladı. Fuarın açılışında konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, 2024 itibarıyla 2 yıllık süreçte turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak aktaracaklarını taahhüt ettiklerini söyledi.

Kruvaziyer rotaları Arap Körfezi’ne kayıyor! Kruvaziyer rotaları Arap Körfezi’ne kayıyor!

Yılmaz “Turizm sektörünün güçlü bir şekilde yanında olmaya, otel yatırımlarından renovasyonlarına, yeşil dönüşümden enerji kredilerine kadar çok geniş yelpazedeki ürün ve hizmetlerimizle ekosistemin ihtiyaçlarına dokunmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

"DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Tarım ve girişimcilik alanlarında hizmet veren, sektör ihtiyaçlarına yönelik, gelenekselden farklı ihtisas şubelerine turizmi de eklediklerini ve Türkiye’nin ilk turizm ihtisas şubesini mart ayında Antalya’da hizmete sunduklarına işaret eden Yılmaz “Turizme bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Uzun yıllardır Zeugma, Patara, Teos, Nysa, Kaman Kalehöyük, Stratonikeia antik kentlerinde yapılan kazı çalışmalarına verdiğimiz destek, müzelerimiz, tarihî kültürel mirasımızı geleceğe taşımak için attığımız adımlar, bu yaklaşımımızın bir parçası. Ülkemizin geleceği için stratejik önem verdiğimiz turizme, gerek fi nansal çözümlerimizle, gerek ihtisaslaşmaya yönelik faaliyetlerimizle, tarihi mirasımızı ve doğayı korumak için gerçekleştirdiğimiz projelerle destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.