İran'ın, İsrail'e doğru yüzlerce füze ateşlemesi yapıldı. İran, medyasına göre 400'den fazla hipersonik füze 10 dakikadan kısa sürede İsrail'e ulaştı. İsrail'e füze saldırısı emrini İran'ın dini lideri Hamaney'in verdiği iddia edildi. Biden, İsrail'e yardım etmeleri için ABD askerlerine emir verdi.

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini açıkladı. İsrail'in başkenti Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çaldı. Tüm sivillerin sığınaklarda olduğu açıklandı.

İran saldırıları doğruladı

İran devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının başladığını duyurarak “Yüzlerce balistik füze İsrail hedeflerine ateşlendi” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak” dedi.

ABD Ortadoğu'ya takviye askeri personel ve savaş uçağı gönderiyor ABD Ortadoğu'ya takviye askeri personel ve savaş uçağı gönderiyor

İran İsrail şehirlerine eş zamanlı 100 füze ateşledi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada tüm sivillerin sığınaklarda olduğu belirtildi. Şehirlerde sirenler çalmaya başladı.

Kaynak: SPUTNIK