Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olan İGA İstanbul Havalimanı, “Çin Dostu Havalimanı” uygulamasını genişletmeye ve Çin ile uluslararası turizm faaliyetlerini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Sichuan Havayolları ve Sichuan Eyalet Yönetimi Havalimanları yöneticilerinin katılımıyla İGA İstanbul Havalimanı’nda imzalanan işbirliği anlaşması, bu yolda atılan önemli adımlardan biri oldu.

Anlaşma kapsamında, düzenli olarak toplantıların düzenlenmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması, ortak havacılık geliştirme ve destinasyon tanıtım faaliyetlerine imza atılması ve çalışan değişim programının hayata geçirilmesi kararlarına varıldı.

 İGA İstanbul Havalimanı Dış Hatlar bölgesinde İGA Lounge’da gerçekleşen imza töreninde konuşan CEO Selahattin Bilgen, İGA İstanbul Havalimanı’nın, Çin'i en önemli hedef pazarlardan biri olarak gördüğünü belirtti. Bilgen, “Sichuan Eyaleti ile Türkiye arasındaki turizmin gelişimi, karşılıklı artan ticaretimiz ve bunların bir sonucu olarak artan uçuşlarımızı, Türkiye adına son derece önemli ve kıymetli buluyoruz. 2023 yılında, ülkemize yaklaşık 220.000 Çinli turist havalimanımızdan giriş yaptı. Hedefimiz, Çin'den Türkiye'ye gelen yolcu sayısını artırmaya devam etmek,” ifadelerini kullandı.

İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor İGA İstanbul Havalimanı Avrupa havacılık liderlerini ağırlıyor

Önümüzdeki iki-üç yıl içinde Türkiye’ye Çin’den gelen turist sayısında 1 milyona ulaşmayı hedeflediklerini belirten İGA İstanbul Havalimanı CEO’su, bunu başarmak için uçuş rotalarını artıracaklarını ve Çinli yolcular için erişilebilirliği sağlamak gibi çeşitli yöntemleri devreye alacaklarını belirtti.

Bilgen konuşmasında, “Türkiye'yi Çin pazarına daha erişilebilir hale getirmek için daha fazla uçuş rotası ve hava yolunu tanıtmaya yönelik bilinçli bir çaba gösterdik. İlk açıldığımızda misafirlerimize sadece bir Çin hava yolu ile hizmet sunuyorduk ve Covid-19 pandemisi sırasında turizm sektöründe yaşanan zorluklara rağmen, Air China, China Southern, China Eastern, Sichuan Airlines ve Turkish Airlines ile toplam 5 hava yolu ile birlikte artık altı Çin şehrinden İGA İstanbul Havalimanı'na tarifeli uçuşlar düzenleniyor,” açıklaması yaptı.

İGA İstanbul Havalimanı, tüm dünyadaki havacılık sektörünü derinden sarsan Covid-19 pandemisi boyunca ve sonrasında turizmi teşvik eden çabalarıyla küresel alanda örnek bir performansa imza attı.

Bu bağlamdaki çalışmalar sonucunda 2020 yılında "Çin Dostu Havalimanı" sertifikasını almaya hak kazanan havalimanı, dünyada "Çin Dostu Havalimanı" projesini kapsamlı bir şekilde uygulayan da ilk havalimanı oldu.