İspanyol havayolu şirketi Iberia, Airbus'ın yeni ve gelişmiş A321 XLR modelinin ilk operatörü olarak dikkat çekiyor. Şirket, 14 Kasım 2024 itibarıyla bu yeni uçağı, Madrid ile Washington-Dulles arasındaki uluslararası uçuşlarda kullanmaya başlayacak.

Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

Yeni Airbus A321 XLR, uzun menzil kapasitesi ve yakıt verimliliği ile öne çıkıyor ve Iberia'nın bu uçağı kullanarak uluslararası uçuşlarda rekabet avantajı elde etmesi bekleniyor. Uçağın operasyona başlaması öncesinde, Iberia, 26 Ekim'den 31 Ekim'e kadar Avrupa içindeki belirli rotalarda mürettebatını eğitecek. Bu kapsamda, A321 XLR ilk olarak Madrid'den Londra-Heathrow'a günlük uçuşlar gerçekleştirecek.

Ayrıca, 26 Ekim'den 13 Kasım'a kadar, Iberia, A321 XLR ile Madrid'den Paris-Charles de Gaulle'a da günlük uçuşlar yapacak. Bu eğitim uçuşları, hem mürettebatın hem de uçağın performansını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek.

Iberia'nın A321 XLR ile başlatacağı bu Avrupa içi uçuşlar, havayolunun operasyonel verimliliğini artırmayı ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Airbus A321 XLR'nin sunduğu uzun menzil ve artırılmış kapasite, özellikle uzun mesafeli uçuşlarda daha fazla esneklik ve maliyet avantajı sağlayacak.