A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), son zamanlarda hava trafik kontrolörlerine dair yapılan ve sendikayı hedef alanlara yönelik bir açıklama yaptı. Sendikanın yaptığı basın açıklamasında, hava trafik kontrolörlerinin mesleki haklarına yönelik yapılan eksik düzenlemelere karşı duyulan rahatsızlık dile getirildi.

HTK-SEN, bazı sendikal oluşumların hava trafik kontrolörlerine yönelik yapılan düzenlemeler hakkında öfke ve haset dolu açıklamalarının, sendikacılığın temel felsefelerinden olan "emeğe ve kazanıma saygı" kültüründen uzak olduğunu belirtti. Sendika, bu oluşumların hava trafik kontrolörlerini hedef göstererek sistematik düşmanlıklarını ortaya koyduğunu ve kurumdaki diğer sendikaların da bu düşmanlığa çanak tutmasının iç bölünmeyi artırdığını vurguladı.

Ayrıca, 2016 yılında yapılan düzenlemede hava trafik kontrolörlerinin maliyetinin EUROCONTROL'den karşılanmasına rağmen düşük oranda bırakılmasına tepki gösterildi. Sendika, bu durumun adaletsiz olduğunu ve geç de olsa yapılan düzenlemelerin rahatsızlık yarattığını belirtti.

HTK-SEN, açıklamasında diğer sendikal oluşumları eleştirerek, sendikacılığın sadece makam ziyaretleri ve fotoğraf çekimlerinden ibaret olmadığını vurguladı. Sendika, diğer sendikaların kazanımlarıyla uğraşmak yerine, enerjilerini hava trafik kontrolörlerinin haklarının düzeltilmesine yönlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, HTK-SEN açıklamasında, hava trafik kontrolörlerinin yıllardır devam eden haksız düzenlemelerinin düzeltilmesi adımına yapılan çalışmalara teşekkür edilerek, asli taleplerin en kısa sürede hayata geçirilmesi temennisinde bulunuldu.