Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), özlük haklarının iyileştirilmesi için atılan adımların ardından beklemeye geçmişti. Ancak, verilen sözlerin henüz yerine getirilmemesi üzerine sendikadan flaş bir açıklama geldi.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Geçtiğimiz yıl sonunda, hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için atılan adımlar neticesinde inisiyatif almadan çalışma faaliyeti icra edilmişti. Bu süreçte, yetkililerin girişimleriyle üç farklı kanun taslağı hazırlanmış ve seçim sonrasında bu taslakların yasalaşacağı sözü verilmişti.

Ancak, ilgili mercilerle yapılan görüşmelerde taslakların yasalaşma sürecinin son aşamada olduğu ve en geç Meclis komisyonu aşamasında torba yasaya dahil edileceği ifade edilmiş, ancak bazı bürokratik engellerin süreci olumsuz etkileyebileceği belirtilmişti. Bu nedenle, önceki "bürokratik engeller" sebebiyle İAÇ faaliyeti icra edilmiş ve verilen sözlere istinaden iyi niyet çerçevesinde eyleme ara verilmişti.

HTK-SEN tarafından yapılan açıklamada, Türk havacılık sektörünün Avrupa’nın zirvesindeki yerini güçlendirdiği bir dönemde, hava trafik kontrolörlerinin emeklerinin karşılığını alamadığı ve gösterilen iyi niyetin sonuçsuz kaldığı vurgulandı. Sürecin, hava trafik kontrolörlerinin hak ettiği özlük haklarına kavuşması ve ülkenin çıkarlarının korunması adına olumlu bir şekilde sonuçlanması temennisinde bulunuldu.

Sendika, süreci yakından takip ederek üyelerinin haklarının korunması ve sürecin olumlu neticelenmesi adına çaba göstermeye devam edeceğini belirtti.