Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), sosyal medyada paylaşılan bir videoya tepki gösterdi.

Paylaşılan videoda uçak içinde yolculara gecikmenin sebebinin hava trafik kontrolörlerinin grevinden kaynaklandığı belirtilmişti.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN) yaptığı açıklamada durumun grev olmadığını belirtti.

BMC'nin ilk yerli ve milli apron otobüsü yoğun ilgi görüyor BMC'nin ilk yerli ve milli apron otobüsü yoğun ilgi görüyor

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN)'den yapılan bildirim;

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, uçakta kabin içindeki yolculara yapılan anons esnasında “gecikmenin hava trafik kontrolörlerinin grevinden kaynaklandığı” yönünde ifadeler kullanıldığı müşahade edilmiştir.

Daha evvel defaatle vurgulandığı üzere inisiyatif almadan çalışma faaliyeti bir grev veya iş yavaşlatma DEĞİLDİR. Anayasa ve Kanunların bizlere sunduğu sendikal haklar çerçevesinde, tabi olunan ICAO Uluslararası Havacılık Kuralları, Sivil Havacılık Kanunları, DHMİ Türkiye AIP’si ve diğer ulusal mevzuata harfiyen bağlı kalınarak yürütülen bir faaliyettir. Bu faaliyet ve hak arayışı, havacılık sektörünün geniş bir kesiminden destek de görmektedir. 

Tüm havayolu şirketlerine faaliyetin içeriği ve kapsamına ilişkin bu bilgiler yazılı olarak her hafta iletilmesine karşın münferit de olsa bazı çalışanların bunu bağlamından farklı şekilde dillendirmesi asla kabul edilemez. 

Bu itibarla, ilgili şirketleri ve tüm sektör paydaşlarını faaliyetimiz hakkında çalışanlarını doğru şekilde bilgilendirmeye, tamamıyla yasal olan ve kurallara uygun şekilde yürütülen hak arayışına saygı duymaya ve taleplerimizin hayata geçirilmesi adına çaba sarf etmeye davet ediyoruz.

AERONEWS24