Emirates, Oktoberfest İçin Hazır Emirates, Oktoberfest İçin Hazır

Uçuş sürelerini sadece birkaç dakika kısaltmanın, kağıt üzerinde önemsiz gibi görünse de havayolları için büyük tasarruflar sağlayabileceği belirtiliyor. Aynı zamanda yolcular için de daha iyi bir hizmet anlamına gelen bu uygulamalar, birkaç dakika erken varmanın, bağlantı uçuşlarını yakalamanın veya kaçırmanın önemli olabileceği durumları göz önünde bulunduruyor.

Özellikle ABD'deki büyük havayolu şirketleri, tatil sezonu gibi yoğun dönemlerde yeni prosedürleri deneyerek havaalanlarındaki karmaşıklığı azaltmayı hedefliyor. American Airlines, Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı'nda kapı tahsisleri için otomatik bir sistem kullanarak uçuş başına ortalama iki dakikalık taksi süresinde tasarruf sağladığını duyurdu. Bu, günlük 11 saatlik bir süre içinde önemli bir zaman kazancı demek.

Yolcuların daha hızlı bir şekilde uçağa binişini sağlamak da havayollarının verimlilik çabalarının bir parçası. United Airlines, yeni bir sistemle önce pencere kenarı yolcularını, ardından orta koltukları ve daha sonra koridoru uçağa bindirerek ekonomi sınıfı için uçağa biniş sürecini hızlandırdı. Bu, uçuş başına iki dakikaya kadar tasarruf sağlayabilecek bir yöntem olarak değerlendiriliyor.

Bu ve benzeri teknikler, havayolu sektöründe daha fazla uçağın kullanılabilir olması ve daha sık uçuş eklenmesi gibi potansiyel avantajları da beraberinde getirebilir.