Türkiye'nin köklü yer hizmetleri şirketi HAVAŞ, IATA Yer Hizmetleri Konferansına katıldı.

Türkiye'nin en köklü yer hizmetleri şirketi HAVAŞ, İzlanda’nın başkenti Reykjavík’te 36’ıncısı düzenlenen, yer hizmetleri sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getiren IATA Yer Hizmetleri Konferansı’nda yer aldı.

Reykjavik'te gerçekleştirilen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yer Hizmetleri Konferansı'nın (IGHC) gündeminin başında güvenlik önlemlerinin iyileştirilmesi, küresel standartların uygulanması ve operasyonlarda sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi yer aldı.

ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı ACI Europe Yıllık Genel Kongresi İstanbul'da Yapıldı

Tartışılan temel öncelikler arasında, personel ve uçak güvenliğini artırmayı amaçlayan gelişmiş yer hizmeti ekipmanına (GSE) geçiş, yük kontrolü ve yükleme ekipleri arasında gelişmiş ve daha verimli iletişim yoluyla yükleme hatalarını azaltmak ve IATA Yer Operasyonları El Kitabı (IGOM) ile IATA Yer Operasyonları için Güvenlik Denetimi (ISAGO) tarafından desteklenebilecek süreçlerin standartlaştırılması yer aldı.

IATA Yer Operasyonları Direktörü Monika Mejstrikova yaptığı konuşmada, "Yer hizmetleri, havacılığın bel kemiğini oluşturuyor ve her yıl milyonlarca yolcu için güvenli ve verimli seyahat sağlıyor. Yaklaşan en yoğun yaz sezonu için seyahat talebinde yüzde 12'lik bir artış beklediğimizden, yer hizmetleri sektörünün iyi hazırlanmış olması şart" ifadelerini kullandı.

AERONEWS24